Restaurant

Restaurantul nostru oferă un bufet suedez ce poate satisface toate dorințele clienților noștri, punându-le la dispoziție inclusiv o gamă de gustări vegetariene, vegane și deserturi.

Pentru cei ce doresc mai mult decât o simplă gustare rece, suntem pregătiți cu o serie de bunătați și preparate din bucătăria românească și cea internațională.

Pentru cei curioși, drept o mică notă istorică informativă, bufetul suedez, cunoscut sub numele de Smörgåsbord, a apărut pentru prima dată în-afara Scandinaviei în cadrul evenimentului World Fair din New York, în 1939, când un restaurant suedez a servit smörgåsbord-ul pe care îl știm noi astăzi.

Această ocazie însă nu a fost prima dată când s-a consemnat servirea bufetului suedez, ci a fost văzută drept o invenție accidentală readusă la viață.

restaurant-1
restaurant-3

În epoci trecute, oamenii din regiunea Scandinaviei se bucurau de gustări similare sub numele de Masa Aquavit, în cadrul căreia serveau shot-uri de aquavit acompaniate de o selecție de brânzeturi, murături și cărnuri alese, oferite pe o masă specială, pregătita ca un aperitiv înaintea meselor principale.

Odată cu trecerea anilor, acest bufet a devenit mai degrabă o masă principală de sine stătătoare, ca urmare a popularității sale.

*Click pe imagini pentru a le mări